Portbase Flash, 14 juni 2017 - be smart. get connected. Lees online  |  Afmelden
 
portbase
 
Vijfde serie sluit reeks snelle verbeteringen af
Nieuwe quick wins in Melding Schip 2.0
In nauwe samenspraak met de Havenmeesters van Rotterdam en Amsterdam hebben wij de afgelopen twee maanden in Melding Schip 2.0 een reeks snelle verbeteringen gerealiseerd. De laatste van deze quick wins staan nu voor u online.

VERBETERING IN TAAK AUTHORISE ORGANISATIONS
• Cargo Handling Agents eenvoudig verwijderen
Een door u voor een scheepsbezoek geautoriseerde Cargo Handling Agent kunt u voortaan eenvoudig verwijderen. U hoeft het bezoek hiervoor niet meer eerst te cancellen en vervolgens opnieuw op te voeren.

Let op: u kunt een Cargo Handling Agent alleen verwijderen indien voor het scheepsbezoek geen lading door deze ladingagent staat geregistreerd.

VERBETERING IN TAAK VISIT TO PORT AUTHORITY
• Scheepsmelding op status ‘Departed’ zetten
Wanneer uw schip is vertrokken uit de haven en u onverhoopt hebt verzuimd tijdig via het Port Community System de verwachte vertrektijd aan de Douane en Havenmeester te melden (door de ETD van de laatste ligplaats in te vullen), kunt u de bezoekstatus nu zelf op ‘Departed’ zetten. Het scheepsbezoek kan dan toch worden afgesloten. Dit doet u door de velden bij 'ATD Port' in te vullen. U hoeft hiervoor niet meer onze Service Desk te bellen.

Bovenstaande is nadrukkelijk een uitzondering. De Havenmeesters verwachten dat u zich houdt aan de meldplicht en ruim vóór het vertrek van het schip in Melding Schip 2.0 de verwachte vertrektijd invult. Voor meer informatie over de meldplicht en bijhorende termijnen in de diverse havens, raadpleegt u de website van de betreffende haven. 

VERBETERING IN VISIT OVERVIEW SCHERM
• Zoeken op scheepsnaam nu mogelijk
Voortaan kunt u in het Visit Overview scherm zoeken op scheepsnaam. Dit zodat u snel een compleet overzicht heeft van de bezoekhistorie van een schip.

NB. Ook de vierde serie quick wins is nu zichtbaar voor u. U ontving op 24 mei een email met de inhoudelijke wijzigingen.

Meer informatie
Heeft u vragen over de service Melding Schip 2.0? De Service Desk van Portbase vertelt u graag meer. U kunt hen bereiken via servicedesk@portbase.com of 088 625 25 25.
 

Met vriendelijke groet,

Service Desk Portbase
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube
be smart. get connected. portbase
 
Contact
Seattleweg 7
3195 ND Rotterdam
Havennummer 2801

088 - 625 25 25
info@portbase.com
E-mail opties
Mijn gegevens
Reageren
Afmelden