Portbase
Klik hier als deze email niet goed wordt weergegeven. Nederlands
Portbase Flash
 

19 april 2017

Eerste van serie quick wins 
Volgende verbeteringen in
Melding Schip 2.0 
 

In de maanden april en mei voeren wij verbeteringen voor u door in Melding Schip 2.0. Wij doen dat in nauwe samenspraak met de Havenmeesters van Rotterdam en Amsterdam, als eigenaren van Melding Schip 2.0. Tijdens recente bezoeken aan agenten zijn door hen verbeterpunten in het digitale meldproces geïnventariseerd. Het is de basis voor een serie quick wins, waarvan de eerste inmiddels voor u online staan:

VERBETERINGEN IN TAAK VISIT TO PORT AUTHORITY
Tijd bij ‘Next Ports’ en ‘Previous Ports’ standaard ingevuld
Handiger schepen selecteren
Scheepsgegevens automatisch gesynchroniseerd
Invoerveld ‘Different vessel name’ verwijderd


VERBETERINGEN IN TAAK SECURITY INFORMATION
Security-scherm gelijk aan het officiële ISPS-formulier
‘Security level’ standaard ingevuld
Handiger ‘Previous port facilities’ selecteren

VERBETERINGEN IN TAAK VISIT TO PORT AUTHORITY
• Tijd bij ‘Next Ports’ en ‘Previous Ports’ standaard ingevuld
In de taak ‘Visit to Port Authority’ staan de tijdstippen voor aankomst en vertrek van uw schip in de vorige en volgende havens (’Previous Ports’ en ‘Next Ports’) voortaan standaard op ’12:00’. Heeft u geen nadere informatie over deze tijden, dan hoeft u hier niets meer in te vullen.

• Handiger schepen selecteren
Als u start met intypen van een scheepsnaam, toont de service u voortaan de lijst schepen gesorteerd op naam. Zo kunt u sneller het juiste schip vinden. Omdat sommige schepen dezelfde naam hebben, wordt na de naam ook het IMO-nummer getoond.

• Scheepsgegevens automatisch gesynchroniseerd
Wijzigingen in scheepsgegevens die tijdens een lopend scheepsbezoek plaatsvinden, worden voortaan automatisch meegestuurd naar de autoriteiten. Uw meldingen lopen zodoende nog beter door.

• Invoerveld ‘Different vessel name’ verwijderd
Indien de naam van het schip tijdens een bezoek wijzigt, wordt dit in Melding Schip 2.0 automatisch gesynchroniseerd. In de rubriek ‘Other’ is het invoerveld ‘Different vessel name’ daarom verwijderd.

VERBETERINGEN IN TAAK SECURITY INFORMATION
• Security-scherm gelijk aan het officiële ISPS-formulier
De veldnamen in de taak ‘Security Information’ komen voortaan 1 op 1 overeen met die op het officiële ISPS-formulier. Zo is de betekenis van de invoervelden duidelijker voor u. Daarnaast hebben wij helpteksten toegevoegd. Deze worden zichtbaar door te klikken op het vraagteken.

• ‘Security level’ standaard ingevuld
In het veld ‘Security level’ staat voortaan standaard ‘SL1’ ingevuld. Alleen in afwijkende veiligheidssituaties hoeft u dit dus aan te passen.

• Handiger ‘Previous port facilities’ selecteren
Bij het invullen van de ‘Previous port facilities’ wordt u voortaan een lijst getoond, gesorteerd op code in plaats van op naam. Omdat u in de praktijk meestal de code krijgt aangeleverd, kunt u zo sneller de juiste facilities selecteren.
Meer informatie?
Heeft u vragen over de service Melding Schip 2.0? De Service Desk van Portbase vertelt u graag meer.
U kunt hen bereiken
via 088 625 25 25 of
servicedesk@portbase.com
Portbase
U ontvangt deze Portbase Flash omdat u in ons bestand bent opgenomen als relatie van Portbase. Wanneer u niet langer prijs stelt op de Portbase Flash, kunt u zich afmelden door hier te klikken.
website
  |  
contact
  |  
profiel wijzigen
  |  
doorsturen
  |  
afmelden